„Mi lenne, ha – Spesterra” Ifjúsági Videó Kihívás

Fordította: Szaplonczay Eufémia

Spesterra banner

Mi lenne, ha többet költenénk a békére, mint a fegyverkezésre?
Csatlakozz most, és hallasd a hangod!

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Leszerelési Ügyek Hivatala „Mi lenne, ha – Spesterra” Ifjúsági Videó Kihívást rendez, annak érdekében, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését és ismereteit egy mindenki számára biztonságosabb és fenntarthatóbb jövő létrehozásához szükséges leszerelés módjára.

A „Mi lenne, ha – Spesterra” Ifjúsági Videó Kihívás címében található kitalált latin szó, melyben a spes reményt, a terra pedig földet jelent, arra hívja meg a fiatalokat egészét, hogy képzeljenek el egy világot, ahol nem léteznek tömegpusztító fegyverek, a hagyományos fegyverek szigorúan szabályozottak, és az erőforrások kézzelfogható módon szolgálják az emberek és a bolygó gazdasági és társadalmi javait.

SZPONZOR

Egyesült Nemzetek Szervezete Leszerelési Ügyek Hivatala

KIHÍVÁS IDŐSZAKA

2021. április 15 – július 15. A nyertes augusztus elején kerül kihirdetésre 2021.

KI VEHET RÉSZT

Bármilyen állampolgárságú fiatal részt vehet 18 és 24 éves kor között. A videót benyújtó személynek (a beküldő) aktívan részt kell vennie a videó elkészítésében (pl.: rendezőként, íróként, kamerásként, szerkesztőként, színészként, koordinátorként stb.) A videó lehet egy baráttal, kollégával, partnerrel készített koprodukció (a második beküldő), akinek szintén a 18. és 24. életéve között kell lennie, valamint a videónak tükröznie kell az azt beküldők gondolatait és véleményét.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Tartalom: Készíts egy videót, amely bemutatja a víziódat egy olyan világról, ahol többet költenek a békére és fejlődésre, mint a fegyverekre. Nyelv: Bármilyen nyelv használható a videó elkészítése során. A videó hossza: Maximum 2 perc 20 másodperc.

BÍRÁLAT

Minden résztvevő azonos szempontok alapján lesz bírálva: kreativitás, innováció, összetétel, téma és technika.

NYERTESEK

A benyújtott videók közül tizenöt nyertes munka kerül majd kiválasztásra, melyek az Egyesült Nemzetek Szervezetének #Youth4Disarmament Kezdeményezése honlapján és közösségi média profiljain is megjelennek majd. A nyertesek meghívást kapnak hogy a) részt vegyenek egy intenzív nyári táborban, melynek témája a leszerelés lesz B) ajánlásokat dolgozzanak ki egy olyan világ elérése érdekében, amely a békét és fejlődést helyezi előtérbe a fegyverek és katonai célú kiadások helyett, c) bemutassák ajánlásaikat és nyertes videóikat egy ENSZ eseményen.

Csatlakozz és hallasd a hangodat! További információ és a jelentkezés benyújtása az alábbi linken lehetséges: https://www.youth4disarmament.org/spesterra-video-challenge (csak angol nyelven érhető el).

Enter Now

The above work is an unofficial translation. This text is a translation of the original English in an effort to invite as many young people as possible to take part in the “What If - Spesterra” Youth Video Challenge. In case of any inconsistency, the English original will prevail. The text has been provided by a volunteer aiming to provide the most accurate translation possible. Some languages contain regional variations, multiple options for alternative words and multiple ways of spelling titles, terms or phrases. The inclusion of particular words, terms or phrases does not imply an endorsement of the views expressed nor that the material is accurate or without bias. Furthermore, no editorial comment is implied by the omission of terms, titles or phrases. No liability is assumed by the #Youth4Disarmament Initiative for any errors, omissions, or ambiguities in the translations provided.

Join Us!

X

Sign up to our mailing list below.